Kawasaki versys 650

 

Het spitsverkeer is weer eens razend druk, maar veel last heb ik er niet van. Ik laveer de superwendbare Kawasaki Versys 650 tussen de files door naar het stoplicht en ben bij groen als eerste weg. Toch neem ik de eerste afslag naar de lege rivierdijk, want een motor als deze vraagt om “the long way home”...

Er zijn motoren die zich het beste thuis voelen in het wervelende verkeer van de grote stad. Er zijn er ook waarmee je heerlijk lange afstanden kunt afleggen, maar waaraan je in het stadsverkeer je handen vol hebt. Of motoren waarmee je heerlijk in de bergen kunt sturen, maar waarmee je er niet naar toe wilt rijden. Er is echter ook een motor waarmee je alles kunt. Die heet Kawasaki Versys 650. Een dual-purpose motor die een flitsende wendbaarheid koppelt aan hoogwaardig toercomfort, ultieme zuinigheid en vlotte motorprestaties. En dat alles voor een prijs van € 8.499,- Meer motor voor je geld zul je nergens krijgen...

 

Brede powerband

De Kawasaki Versys 650 is een motor waarmee je je niet snel verveelt. Dat komt doordat de Versys een zeer gemakkelijk rijgedrag koppelt aan prestaties, die voor een motor in deze klasse op hoog niveau staan. De bron van die prestaties is een compacte paralleltwin, die zo is gebouwd dat hij graag toeren draait. Daardoor biedt hij een aansprekende vermogensafgifte van 51 kW (69 pk) @ 8.500 tpm. Pk’s die er lekker gemakkelijk uitrollen, ook omdat de twin dankzij de rubberen motorophangingen en de balansassen vrij is van vibraties. Belang-rijker is echter dat Kawasaki deze paralleltwin zodanig heeft getuned, dat de trekkracht in een breed toerengebied vrijkomt. De 645cc-twin trekt heel gemakkelijk vanuit lage toeren op. Daardoor trek je in de stad met speels gemak bij stoplichten op of van splitsingen weg, terwijl je ook comfortabel met het verkeer mee kunt rijden. En ben je eenmaal bevrijd van het stadsverkeer, dan kun je het blok hoger op toeren jagen en profiteren van de pittige, maar zeer beheersbare vermogensafgifte, die gepaard gaat met een bijzonder soepele gasreactie. Daardoor heb je de motor altijd en overal onder controle, ook als je wat sportiever aan het rijden bent.

 

Wendbaar

Controle is natuurlijk niet alleen een kwestie van gasreactie, maar ook van een stabiel en betrouwbaar rijwielgedeelte. Ook dat staat bij de Versys 650 op een hoog niveau. Aan de voorzijde wordt het stabiele buizenframe afgeveerd door een hoogwaardige 41 mm upside-down voorvork, waarvan de uitgaande demping en de veervoorspanning instelbaar zijn. Aan de achterzijde heeft de Versys een fraaie lichtgewicht swingarm, die een horizontaal geplaatste monoschokdemper bedient. Daarvan kan de veervoorspanning met een praktische handversteller op je rijstijl en eventuele bagage worden afgestemd. Hoe goed dit rijwielgedeelte 
functioneert merk je als je met een wat hoger tempo over de dijken rijdt. De Versys is superstabiel,  uitermate wendbaar en oneffenheden worden effectief gladgestreken. Hierdoor blijft de motor altijd rustig en beheersbaar, ook als je flink remt. Dan merk je ook meteen dat het krachtige ABS-remsysteem erg goed te doseren is.

 

Zitcomfort

De Kawasaki Versys 650 is bijzonder veelzijdig. Hij leent zich perfect voor woon-werkverkeer en toertochten. Toch draait hij zijn hand ook niet om voor langere trips, omdat het comfort formidabel is. De zithouding is actief en lekker rechtop, met meer dan genoeg beenruimte. Het zadel, dat een zithoogte van 840 mm heeft is goed gevormd, zodat je het er best lang op kunt uithouden. Temeer daar de Versys boven het zeer complete dashboard - nu trouwens ook voorzien van versnellingsindicator - een verstelbare kuipruit heeft. Die kan 6 cm in hoogte worden versteld, zodat iedereen een prettige, turbulentievrije bescherming tegen de elementen kan vinden. Dat maakt de Versys zeer geschikt voor weekendtrips en zelfs voor vakanties. Zeker omdat de Versys over een riant “laadvermogen” van 208 kg beschikt. Dat betekent dat de als accessoire leverbare monokey top- en zijkoffers gelijktijdig kunnen worden gebruikt, ook als je met duopassagier rijdt. Dan zul je ook de ruime tankinhoud van 21 liter waarderen. Dankzij het bijzonder lage brandstofverbruik van de Versys 650 brengt die je minstens 400 km op een tank!

 

Nog scherper geprijsd

De Kawasaki Versys 650 is de meest veelzijdige dual purpose motor in zijn klasse. En het is ook nog de scherpst geprijsde, want deze Versys 650 staat nu voor slechts € 8.499,- in de showroom. Ook profiteren van het beste aanbod in de lichte dual-purpose klasse? Laat je ook overtuigen door de Kawasaki Versys 650 en boek nu een proefrit bij een van de MotoPort dealers.

 

Versys Tourer Kits

De Versys 650 is de best verkochte dual-purpose motor in zijn klasse. Dat komt niet alleen door zijn veelzijdigheid en de scherpe prijsstelling, maar ook door de speciale toerpakketten, waarmee de motor nog comfortabeler en functioneler wordt:

Versys 650 Tourer Kit € 699,-

Mono-key kofferset met luxe binnentassen, handkappen, velgstriping en tankpad.

Versys 650 Tourer+ Kit € 1.199,-

Mono-key kofferset met luxe binnentassen, handkappen, tankpad, velgstriping en LED verstralers.

Versys 650 Grand Tourer Kit € 1.499,-

Mono-key kofferset met luxe binnentassen, topkoffer met rugsteun, handkappen, velgstriping, tankpad, LED verstralers, 12 Volt-aansluiting en GPS-steun.

Facebook Twitter Youtube