De MotoPort Winterbeurt Actie

 

De winter is een lastige tijd voor je motor. Het kan koud en nat zijn en meestal ligt er pekel. Dat is de vijand van elke motor. Het tast metalen aan en het geleidt elektriciteit wanneer het is opgelost in regenwater. Dat veroorzaakt storingen als het pekelwater in stekkers terecht komt. Kou maakt het ook ingewikkelder. Het zorgt dat een accu een lagere spanning en minder capaciteit heeft en dat de motorolie dikker is, waardoor de motor bij het starten moeilijker op gang komt. En dat terwijl benzine in koude lucht slechter verdampt en ontsteekt. Kortom alles in de motor moet perfect functioneren en goed beschermd zijn om een probleemloze rit te garanderen. Veel mensen houden hun motor daarom ’s winters liever binnen. Maar ook dat kan problemen geven. In de stalling zorgen condens en vuil in de motorolie voor oxidatie van motoronderdelen. Vocht in de remvloeistof veroorzaakt vastzittende remmen. Moderne benzine veroudert snel en kan carburateurs en injectiesystemen verstoppen. Accu’s raken ontladen en kunnen daardoor de geest geven, zeker als ze op leeftijd zijn. Het maakt dus niet uit of je je motor stalt of dat je doorrijdt: goed onderhoud is juist in de winter essentieel.

 

Maatwerk

Om motoren optimaal op de winterbeurt voor te bereiden organiseerde Motoport de afgelopen jaren al de Motoport Winterbeurt Actie. Daarbij kregen de deelnemende motors een zeer uitgebreide grote beurt, waarbij niets aan het toeval werd overgelaten en waarbij de onderdelen die het ’s winters zwaar hadden extra aandacht kregen. En dan werden de motors ook nog eens gratis thuis opgehaald, gewassen, gepoetst en thuisgebracht. Natuurlijk houdt MotoPort deze traditie ook de komende winter in stand. MotoPort heeft de mogelijkheden voor het komend jaar echter uitgebreid. Omdat onderhoudsintervallen van motoren steeds groter worden, is het niet altijd nodig een hele uitgebreide grote beurt te geven. MotoPort biedt daarom nu naast de “Grote Winterbeurt” ook de mogelijkheid voor een “Kleine Winterbeurt”. 

De kleine Winterbeurt

Een motor moet eigenlijk elk jaar een keer naar de dealer voor nieuwe motorolie. Dat komt omdat er toch brandstof, condens en verbrandingsresten in de motorolie terecht komen. Die breken de dopes in de motorolie af en zorgen dat de motorolie langzaam verzuurt, terwijl er ook afzettingen en sludge kunnen ontstaan. Dat proces gaat in de stalling gewoon door en richt daar juist de meeste schade aan. Dus ook als je motor nog niet “aan de kilometers” is, moet de olie voor de winter worden ververst. MotoPort biedt daarom nu een Kleine Winterbeurt. De motor krijgt dan verse olie en een nieuw oliefilter. Uiteraard lopen we de motor daarbij ook nog even na, om zeker te zijn dat je veilig op pad kunt. Daarnaast houden we een oog op het officiële onderhoudsschema, om te zien of er naast deze Kleine Winterbeurt nog extra werkzaamheden nodig zijn. Eventueel kan de motor bij een kleine winterbeurt tegen een geringe vergoeding van 49,- ook bij je thuis worden opgehaald en thuisgebracht, terwijl we de motor desgewenst ook voor je kunnen wassen en conserveren, ook voor een bescheiden meerprijs van slechts € 49,-. Alles uiteraard in overleg met je MotoPort vestiging.

De Grote Winterbeurt

De Grote Winterbeurt is de uitgebreide Winterbeurt, zoals je die van ons gewend bent. Dus met alle gratis extra’s. Zo halen we je motor gratis bij je op, zodat je zelf niet door weer en wind op pad hoeft. Het gemak dient de mens. Dan gaat de monteur aan de slag met een zeer uitgebreide onderhoudsbeurt. Daarbij houdt de monteur de fabrieksvoorschriften nauwgezet in de gaten. Daarnaast geeft hij speciale aandacht voor onderdelen die het in de winter zwaarder hebben. En als hij zijn checklist heeft afgewerkt zorgt hij dat de motor nog eens netjes wordt gewassen en gepoetst, zodat deze optimaal tegen de elementen is beschermd als je doorrijdt. Voor de stallers is het belangrijk dat de motor dan niet door de regen en pekel naar huis hoeft. Daarom brengen we de motor na de grote winterbeurt ook weer netjes thuis, zodat hij pekelvrij de stalling in kan. Dat doen we - net als het wassen en poetsen - helemaal gratis, als extra service. Gemakkelijker kunnen we het je nauwelijks maken!

 

De Grote Winterbeurt

De aspecten die allemaal aan bod komen:

-     Motorolie

In olie komen condens en verbrandingsgassen terecht, waardoor deze verzuurt. De olie wordt daarom ververst.

-     Oliefilter

Het filter vangt slijtagedeeltjes op. Het zit ook vol met oude olie. Daarom vervangen we het oliefilter ook als we olie verversen.

-    Koelvloeistof

Koelvloeistof is meer dan water met antivries. Er zitten allerlei additieven in, bijvoorbeeld tegen verzuring en tegen corrosie van ijzer, aluminium en magnesium. Die dopes raken uitgewerkt, daarom moet de koelvloeistof elke twee jaar worden vervangen.

-     Bougies

Bougies zorgen voor een felle vonk, die zorgt dat de benzine snel en volledig verbrandt. Bougie-elektroden slijten, porseleinschalen kunnen barsten en vervuilen. Daarom vervangen we ze als dat nodig is.

-    Luchtfilter

Het luchtfilter zorgt dat de motor schone lucht kwijt. Op den duur raakt het verstopt. Als het onderhoudsschema het vraagt, vervangen we het. Maar we controleren hem altijd.

-    Stekkers

Bougiestekkers en andere kwetsbare elektrische aansluitingen worden ingespoten met siliconenspray of een anti-corrosiemiddel, zodat vocht geen kans krijgt. .

-    Kleppen

De kleppen zorgen dat de motor lucht krijgt en uitlaatgas kwijt kan. Door slijtage kan de klepspeling verlopen. Dan verloopt ook de kleptiming enigszins. De motor gaat er onregelmatig van lopen en kleppen kunnen zelfs verbranden. Daarom stellen we de kleppen op het voorgeschreven interval.

-    Remvloeistof

Remvloeistof trekt water aan. Daarvan daalt het kookpunt, bovendien kan het water corrosie aan de remcilinders veroorzaken. Daarom vervangen wij de remvloeistof bij de Grote Winterbeurt.

-     Remblokken

De remblokdikte wordt gecontroleerd, te dunne remblokken worden vervangen.

-     Remzuigers

De metalen remzuigers steken uit de remklauwen en zitten dus in weer en wind. Ze kunnen vast gaan zitten door vuil en corrosie door zout. Bij doorrijders worden de remzuigers schoongemaakt en gesmeerd, zodat ze gangbaar blijven.

-    Banden

Banden moeten goed op spanning zijn, 
voldoende profiel hebben en er mogen geen beschadigingen aan wangen of loopvlak zijn. Dat controleren we.

-      Ketting of cardan

De ketting wordt gesmeerd en zonodig gesteld. Bij motoren met cardan wordt de cardanolie ververst als het onderhoudsschema dat eist.

-      Verlichting

De werking van de diverse lampen wordt gecontroleerd. Defecte lampjes worden vervangen. Desgewenst kan de monteur lampen met een hogere lichtopbrengst in de koplamp zetten.

-     Accu

De gemiddelde accu gaat vijf jaar mee en verliest steeds meer startcapaciteit. Daarom controleren we de “state of health” van de accu. Desgewenst monteren we een Optimate laadstekker, zodat je gemakkelijk een acculader kunt aansluiten.

-     Forté

Om het brandstofsysteem te reinigen en vervuiling te voorkomen voegen we bij de Grote Winterbeurt Forté Moto Power 1 en 2 toe.

Een winterbeurt is zowel voor de staller als voor de doorrijder noodzakelijk. Voor beiden moet de motor in topconditie zijn om problemen te voorkomen. MotoPort organiseert daarom zowel een Grote Winterbeurt als een Kleine Winterbeurt, waarmee het juiste onderhoud voor je motor nog aantrekkelijker wordt.

Maak nu een afspraak voor de 
MotoPort Winterbeurt bij MotoPort 
en profiteer van de Winterbeurtactie

Kleine Winterbeurt

-  
We verversen olie en oliefilter

-  
We lopen je motor goed na

-  
Voor € 49,- meerprijs wordt je motor thuis gehaald en weer 
netjes thuisgebracht (vraag naar de mogelijkheden)

-  
Voor € 49,- meerprijs wordt je motor gewassen en gepoetst

Grote Winterbeurt

- We halen je motor gratis op, waar ook in Nederland

- We voeren een grote beurt uit, van A tot Z met veel aandacht voor 
onderdelen die in de winter extra kwetsbaar zijn

- We maken je motor grondig schoon en poetsen ‘m  gratis voor je op

- We leveren je motor gratis weer af

- Wanneer je jouw motor vóór 30 november opgeeft voor een winter-
beurt, krijg je ook nog een winterbeurtcadeau op de koop toe!

Forté Moto Power 1 en 2

Euro 95 bevat 5% bio-ethanol, E10 10%. Deze bio-ethanol trekt water aan en dat geeft bacteriegroei in de tank. Dode bacteriën in de tank zakken uit en veroorzaken sludge, terwijl verouderende benzine ook lakvorming in leidingen, sproeiers en injectoren veroorzaakt. Dat leidt tot verstoring van de mengselvorming, waardoor de motor slechter gaat lopen en starten. Ook kunnen er koolafzettingen in de verbrandingskamer ontstaan. Forté Moto Power 1 en 2 reinigen het brandstofsysteem, binden water, stabiliseren de brandstof en elimineren koolstofaanslag. Dat houdt je brandstofsysteem en de verbrandingskamers in optimale staat en zorgt dat je motor ook na een eventuele winterstalling weer goed start. Stallers adviseren we bovendien om voor de winterstalling superplus benzine van Shell, BP, Mobil of Esso te tanken Daar zit namelijk geen bio-ethanol in.

MotoPort sport/
weekendtas cadeau 
bij een winterbeurt

Of je de motor nu stalt, of dat je doorrijdt, met een grote winterbeurt is je motor op en top op de winter voorbereid. En wie zijn motor voor 30 november bij 
MotoPort aanmeldt voor een winterbeurt, krijgt ook nog eens een speciaal 
winterbeurtcadeau! Bel dus snel naar je MotoPort dealer voor een afspraak 
en ontvang een gratis MotoPort Sport/Weekendtas.

Winterstalling: 
het kan bij MotoPort

Als je ‘s winters geen motor rijdt, heb je een goede plek nodig om je motor te stallen. De plek moet in elk geval droog en diefstalveilig zijn en een aansluiting voor een acculader hebben. Heb je zelf niet zo’n plek of wil je die ruimte ‘s winters ergens anders voor gebruiken, dan kun je je motor bij of via MotoPort voor een scherp tarief (vanaf 1 euro per dag) op een goede, veilige plek stallen, met mogelijkheid voor het aansluiten van een druppellader. Meer weten? Neem contact op met je MotoPort vestiging, ze vertellen je er graag meer over.

 

Facebook Twitter Youtube